Pozvánka: přednáška izraelského spisovatele Avrahama B. Jehošuy

Pražské centrum židovských studií FF UK, Velvyslanectví Státu Izrael a nakladatelství Pistorius & Olšanská vás srdečně zvou na přednášku izraelského spisovatele Avrahama B. Jehošuy „Od mýtu k historii – Cesta na konec tisíciletí“. Přednáška a následná diskuse proběhnou v angličtině, a to 3. prosince 2013 od 10:50 do 12:25 v místnosti 215 v hl. budově FF UK, náměstí Jana Palacha 2.

Přednáška se zaměří na historické a mytické vědomí v judaismu. Autor v ní také představí svůj román Cesta na konec tisíciletí, který zkoumá vztahy sefardského a aškenázského světa v raném středověku. Kniha vychází v českém překladu Magdaleny Křížové v nakladatelství Pistorius & Olšanská jako již čtvrtá kniha tohoto spisovatele, po románech Milenec (2008), Pan Mani (2010) a Molcho (2012).

Avraham B. Jehošua patří mezi nejvýznamnější žijící izraelské prozaiky a esejisty. Ve svých tematicky i strukturně mnohovrstevnatých románech podává komplexní obraz izraelské reality i jejích historických kořenů. V současnosti působí jako emeritní profesor srovnávací literatury na univerzitě v Haifě.

Pozvánka ke stažení.

-oz-

Úvod > Aktuality > Aktuality > Pozvánka: přednáška izraelského spisovatele Avrahama B. Jehošuy