Mezinárodní konference: Osudy velkých lidských skupin 1918 – 2018

Osudy velkých lidských skupin 1918-2018 je téma mezinárodní mezioborové konference. Stoleté výročí novodobé státnosti Čechů a Slováků, a hluboká proměna naší společnosti a celé Evropy vytváří potřebu zvážit význam tohoto století. Mezinárodní konference se uskuteční v sálech Evangelické teologické fakulty v Praze ve dnech 18. – 21. října 2018.

Jak tedy můžeme rozumět lidskému skupinovému chování? Co můžeme činit, abychom si zachovali svobodu, zdraví, životy? Podobnými otázkami se budou zabývat skupinoví analytici, historici, psychologové, psychoanalytici, sociologové, politici, antropologové – a další vědci, praktici, publicisti a studenti. Smyslem konference je přinést jak vědecké poznání, tak zkušenost praxe.

Konference bude uvedena slavnostními přednáškami, které prosloví Pavel Rychetský a Cyril Hoschl. V předvečer konference bude udělena PRIX IRENE . Tato cena je udělována každý rok jedinci, který se mimořádně zasloužil o tvorbu míru mezi různými lidskými skupinami Prix Irene je tedy již šestnáct let inspirována podobnou myšlenkou jako letošní konference. Účastníci večera PRIX IRENE se setkají také s laureáty z let dřívějších a společně zažijí hudbu-univerzální jazyk lidských skupin.

V rámci konference budou představeny související knižní tituly. Bude uveden třetí svazek díla SOCIÁLNÍ NEVĚDOMÍ u osob, skupin a společností (v českém překladu) za přítomnosti editorů Earla Hoppera a Haima Weinberga a některých autorů.

Bližší informace o konferenci včetně registrace naleznete na webových stránkách konference www.stolet.eu.

V případě dotazů prosím kontaktujte Marii Markovou na adrese: marie.markova17@seznam.cz.

Program konference: Osudy velkých lidských skupin 2018

Odkaz na registraci a cena vstupu na konferenci se nachází zde.

Ke Dni české státnosti 28. 9. je možno využít nabídky zlevněného vstupného ve dnech od 28. 9. do 3. 10. 2018. 1) Snížené vstupné na celou konferenci: 2900 Kč (základní vstupné) a 2500 Kč (snížené vstupné pro studenty, rodiče na MD a seniory). 2) Nově zavedené jednodenní vstupné a to ve výši 1300 Kč (základní vstupné) a 950 Kč (snížené vstupné pro studenty, rodiče na MD a seniory). 3) Samostatné vstupné pouze na Prix Irene (ve čtvrtek 18.10.) ve výši 200 Kč.

Úvod > Aktuality > Aktuality > Mezinárodní konference: Osudy velkých lidských skupin 1918 – 2018