ONLINE Přednáška Židovského muzea v Praze: TEMATIKA ŠOA V POLSKÉ, ČESKÉ A SLOVENSKÉ LITERATUŘE

Židovské muzeum v Praze pozvalo Centrum pro studium holokaustu a židovské literatury představit veřejnosti připravovanou knihu o současné literatuře s tematikou holokaustu v českém, polském a slovenském jazyce. Prezentace připravované knihy se uskuteční online dne 25. ledna 2021 od 18 hodin.

Přednáška představí projekt a publikaci „Handbook of Polish, Czech and Slovak Holocaust Fiction“, která vznikla ve spolupráci českých, polských, německých a slovenských literárních vědců a jejíž vydání je plánováno na jaro 2021. Publikace zahrnující 115 děl s tematikou šoa, napsaných polsky, česky a slovensky v oblasti prózy, poezie i dramatu obsahuje rozsáhlý historický úvod, přehledy děl, jmenný a věcný rejstřík. Publikaci a projekt představí prof. Jiří Holý a Hana Nichtburgerová z Ústavu české literatury a komparatistiky FF UK.

Zájemci o pořad, mohou zaslat email na adresu: lucie.krizova@jewishmuseum.cz nebo barbora.dockalova@jewishmuseum.cz, a to nejpozději do 12:00 v den přednášky. Do předmětu, prosím, napište PŘENOS ON-LINE a datum pořadu. V den pořadu Vám bude zaslán odkaz, prostřednictvím něhož se budete moci v reálném čase připojit k přednášce. V průběhu přednášky bude možné klást dotazy formou on-line chatu, který je součástí aplikace.

Vstupné: zdarma

Pořadatel: OVK

Odkaz na akci na stránkách Židovského muzea naleznete zde.

Úvod > Aktuality > Aktuality > ONLINE Přednáška Židovského muzea v Praze: TEMATIKA ŠOA V POLSKÉ, ČESKÉ A SLOVENSKÉ LITERATUŘE